Het leven stroomt vooruit

Gepubliceerd op 3 juli 2024 om 18:13

'Zijn wij de verloren generatie?' hoor ik een jong mens zeggen. De verloren generatie, is dat wat we de jeugd willen vertellen of wIllen leren. Dat zij leven zonder hoop voor de toekomst vanwege het klimaat en hun best moeten doen op school, maar dat AI toch de meeste banen zal overnemen, dus ja....?

Welke boodschappen krijgen deze jongeren en kinderen van onze generaties mee? Ik weet niet welke generatie ik ben, in ieder geval degene die in luxe opgroeide, waarbij alles kon als je maar je best zou doen, maar ook al van die generatie die door had dat eindeloze groei onzin is, dat te veel rijkdom altijd ten koste gaat van iets of iemand anders, en dat macht van een, nooit een goed teken kan zijn. Dat autoriteiten nooit de waarheid kan kennen omdat ik ze mijn perspectief nog niet gegeven heb. Toch werd mij ook geleerd te luisteren naar die autoriteit en te gehoorzamen.

Ik besef me dat wat onze kinderen nodig hebben is dat ze leren in zichzelf te geloven, dat kinderen sowieso wijzer zijn dan hun ouders maar gewoon nog niet zoveel levenservaring hebben. Zij zijn onze leermeesters, en wij die van hen, wij geven ze de tools die wij hebben, en zij gaan ermee aan het ontwikkelen. En daarmee zullen ze zoveel verder komen dan wij. En zo is het leven bedoeld, het leven stroomt vooruit en laten we onze kinderen vooral helpen in dat onbekende vooruit te leven. Laat ze ontplooien tot die prachtige wezens die zij zijn, vol levensvreugde en creativiteit. En laat geen enkel kind zich afvragen of hij of zij tot de verloren jeugd behoort!

~Marieke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.