Doen: Wat houd mij werkelijk van het leven

Gepubliceerd op 16 februari 2023 om 09:36

"Toen werkelijk tot mij doordrong wat de dokter gezegd had, was het alsof er iets heel zwaars van mij afviel. Ik had het gevoel alsof ik eindelijk vrij was te leven zoals ik wilde. Wonderlijk genoeg was het leven nog nooit zo veilig geweest. Misschien ben ik gek, maar ik voelde een vrijheid en liefde die ik in geen jaren gekend had. Eigenlijk had ik niet het gevoel dat het leven me afgenomen werd, maar dat ik het terug kreeg. Ik ging sterven en mijn leven, was helemaal van mij." (uit een jaar leven..... alsof het je laatste is van Stephen Levine) 

 
Wat is dat toch wat mij af houd van te leven zoals ik het werkelijk zou willen? Ik kan er nog jaren op door ploeteren wat dat is, maar met de wetenschap dat ik niet langer alle tijd heb, voelt dat niet erg zinnig. Ik besluit dat het oké is om gewoon stappen te maken. En dus spreek ik mijn lief aan op onze indeling in huis. We hebben een gezamenlijk kantoor en een ruimte die nog dubieus is, zijn trainingsspul staat er. Eerlijk is eerlijk, ik kan niet werken in een gezamenlijk kantoor waar andermans spullen liggen. Ik wil een eigen ruimte, met alleen maar mijn spullen, mijn indeling, mijn meditatie hoekje, en mijn energie. Tot mijn verrassing gaat hij direct akkoord en haalt zijn bureau uit de ruimte. 

De ruimte is nu bijna leeg, en daar zit ik dan. Alles mag en alles kan. Nou jaaa bijna alles. En ik besef me dat ik meteen al haak op beren die ik op de weg gesmeten heb. Er is al een bureau en er is al een kast, maar niet hier, hoe krijg ik die dan hier, en eigenlijk vind ik de kleuren op de muren niet mooi maar ja.....

Ik moet er nu om grinniken, tuurlijk kan ik hier ook een project van maken, gewoon omdat het kan. Kleuren bedenken, de muren opfrissen, en dan een sterke man zoeken die me helpt het spul hier te krijgen :)

 

Beren hebben me mijn leven lang tegen gehouden met allerlei dromen, en die dromen wist ik dan door te redeneren op praktische zaken waarom dingen niet konden. Maar niet vandaag, vandaag ga ik gewoon wat doen, alleen al die beslissing vervult me van plezier 

 

~Marieke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.