Allerzielen

Gepubliceerd op 2 november 2022 om 11:30

Allerzielen,

Op Allerzielen wordt er vanuit de katholieke kerk aandacht besteed aan alle zielen die nog niet bij God zijn aangekomen, maar nog in het vagevuur zijn. Het vagevuur is de plek waar de zielen gereinigd worden zodat ze zuiver naar de Hemel gaan om bij God te zijn.
In wezen niet zoveel anders als het Tibetaans Boeddhisme als ik er over nadenk. Daar ga je na je sterven een pad op van reïncarnatie of verlichting, en verlichting is in wezen ook een reiniging waarna je opgaat in het goddelijke Licht.

In de basis blijkt dit voor veel religies het idee te zijn na onze dood. Dit reinigingsproces kunnen we ook al bij leven aangaan en zou je pad na je sterven kunnen vergemakkelijken of zelf voorkomen. Wanneer je dit proces dus niet bij leven aan ging heb je na je dood nog een weg te gaan. Hoe bewuster je je daarvan bent, hoe behulpzamer. Toch zijn er nog zo vreselijk veel mensen die dit niet aangingen om welke reden dan ook. Door dat ze het niet wisten, niet durfden, of er simpelweg geen belang aan hechten. Voor al die mensen die nu onderweg zijn, die God of het Licht nog niet bereikt hebben, die zich mogelijk verdwaald of verloren voelen, is deze dag. Op Allerzielen kan men een kaarsje branden. Een baken, een herinnering aan wie we werkelijk zijn, en welke richting we moeten gaan, naar het heldere licht.

In een stervensproces kan het behulpzaam zijn de ziel te herinneren aan het heldere licht die ze de weg wijst. Vertel ze dat geregeld. Het sterfproces is niet klaar wanneer de ziel het lichaam loslaat, dan begint de reis pas. Denk geregeld aan je overleden geliefde, ze zullen het voelen. en ook jij kunt hun aanwezigheid voelen, soms subtiel, soms minder subtiel. En vertrouw hierbij op je instinct en niet op de gedachten die voorbij komen.

Ik wens dat het hen allen goed gaat die onderweg zijn

~Marieke

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.