Wat maandverband en crematies overeen hebben

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 15:46

Van de week wilde ik maandverband kopen, ik houd van katoen hierbij en betaal dan maar iets meer. Het waren kleine bedrijfjes die dit op de markt brachten en in het begin moest ik wennen aan het idee dat ik het dubbele moest betalen, aan de andere kant was ik daarmee liever voor mijn lijf, liever voor deze mensen die met passie een mooi idee op de markt brachten en ik was ook liever voor de wereld door minder plastic de wereld in te brengen en het werd zover ik kon zien niet door kinderen in andere landen geproduceerd.

En nu zag ik al tot mijn verbazing dat de grote merken ook katoene maandverband op de markt bracht, een stukje goedkoper, dat is altijd aanlokkelijk, maar toen ik me had laten verleiden kwam ik er al snel achter dat het toch niet hetzelfde was. Katoen met een laagje plastic was een betere beschrijving. En de volgende stap was dat de spullen van de kleine bedrijfjes niet meer te koop waren bij de winkel, bij navraag bleken die niet meer zo goed te verkopen en dus uit het assortiment gehaald....

Getverdemme dacht ik, dus nu is er een groot bedrijf die op een niet eerlijke manier in 'arme' landen nep katoene maandverband laat maken en dat kleine bedrijfje buiten spel zet. Klein bedrijf opgeslokt door groot systeem, ideaal weg, en ik blijf achter met een product die niet is wat ik eigenlijk echt wilde.

Zo werkt het in de uitvaart ook. Het lijkt mooi al die mooie plaatjes en verhalen die de grote bedrijven maken op hun websites en folders, maar je bent en blijft een nummer die er door gewerkt moet worden en de persoonlijke benadering die de kleine ondernemers je kunnen bieden hebben zij slechts op de website geschreven, maar ervaar je niet in het echt. En als iedereen toch kiest voor de goedkopere grote bedrijven worden de kleintjes eruit geduwd en houd je eenheidssoep over en kun je niet meer kiezen en zo krijgt eigenlijk niemand wat hij verdient.

En laten we eerlijk zijn, op dit moment is er een beweging gaan die die dit op alle fronten veroorzaakt, grote systemen slokken kleine zelfstandigen op en zorgen ervoor dat we op alle gebieden eenheidssoep moeten 'kiezen', van kiezen is dus eigenlijk geen sprake meer natuurlijk. Dus ik ga op zoek naar katoene maandverband bij een winkel die het wel verkoopt van de kleine ondernemer en zal mij niet meer laten verleiden die goedkopere te kopen, want ik zie nu hoe bedrogen ik uitkom.

Is dit nieuw? Nee, natuurlijk niet, maar soms moet je het weer even voelen om te beseffen hoe het ook alweer werkt, een bewustwordingsmoment, ik wordt weer even wakker geschud in de realiteit en hoor de roep m'n kop erbij te houden in deze wereld

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.