Maand 4 een geleide reis

Gepubliceerd op 3 juli 2024 om 21:31

Sterven voordat je sterft

Vandaag had ik de eer om een aantal mede reizigers op het pad te begeleiden in een geleide meditatie waarin ze konden ervaren hoe het sterven zou kunnen zijn. Niet dat ik pretendeer dat te weten maar na veel lezen en andere meditaties ervaren had ik daar een idee over.


Ik nam ze mee voorbij hun fysieke sterven, door de Bardo staten en voorbij een wedergeboorte. Hiermee heb ik ze slechts een tipje van de sluier kunnen laten ervaren en bijzonder genoeg weet ik natuurlijk nooit echt wat ze beleefd hebben. Ik kon aan de stilte voelen dat er diepere lagen van een vredevolle stilte is bereikt en dat alleen al is veel waard als het over de dood gaat.

Je eigen sterven aangaan is super spannend, je weet simpelweg niet wat je gaat overkomen. En anderen meenemen in de meditatie was net zo spannend, ik moest zelf ook door een gevoel van morbide heen, alsof ze door mijn toedoen werkelijk zouden sterven.

Dat gebeurde gelukkig niet, ik kreeg terug dat ze zich gerevitaliseerd voelde en stil.

Dit was slechts een voorproefje, in November gaan we meer de diepte in door het Beleven van de Bardo in 2 weekenden. Ik heb er alweer veel zin in, en ook al doe ik dit voor de tweede maal, sterven blijft iedere keer weer spannend
Voor meer info: https://wajid.nl/bardo-beleven

~Marieke 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.