Contemplatie maand 5 testamenten en meer

Gepubliceerd op 3 juli 2024 om 23:16

Testament, wilsverklaring of niets van die dingen?

De maanden gaan voorbij en inzichten verdiepen zich. Met name in de thema's 'Wie ben ik en Waarvoor ben ik hier?'.

En tegelijkertijd blijven er thema's liggen. Het schrijven van een testament, een wilsbeschikking en hoe ik mijn sterven en uitvaart zie.

Wat is dat toch. Wil ik er niet aan? Vanochtend kwam er op dat het mij eigenlijk niet zo aan gaat wat er na mijn sterven gebeurt met mijn lichaam, met mijn spullen en alles wat ik nalaat. Dat is van de wereld en de wereld mag er over gaan wat er dan gebeurt.

Wat mijn lichaam betreft, hoe de wereld er afscheid van neemt is aan hen, wat hebben zij nodig om van dat lichaam afscheid te nemen, het lichaam een plek te geven, afhankelijk van hoeveel tijd, geld en aandacht men er aan wil geven.

Ik zou ook een draaiboek kunnen schrijven hoe ik het wil hebben, mijn muziek, mijn verhaal, is dat dan een gift aan zij die afscheid moeten nemen of eigenlijk een gemiste kans tot een ritueel die zij nodig hebben in hun proces.

En terwijl ik schrijf popt het antwoord op voor mij. Toch ben ik eerst nog benieuwd hoe dat voor anderen is. Heb jij al zaken geregeld? Wil je zaken regelen en hangt er nog iets tussen, en zo ja wat dan? Of wil je juist niets regelen en zo ja waarom?

Ik hoor graag van anderen hoe je dit ziet of ervaren hebt bij anderen.
Liefs
~Marieke 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.